U10 Házon belüli mérkőzés

Mór Ottó vezetőedző értékel:
 
Vasárnap 11:30 perces kezdettel, 2 bajnoki közé beékelve játszottunk edzőmérkőzést egyesületünk U12B csapata ellen. Mivel az ilyen házon belüli mérkőzéseket hajlamosak vagyunk félvállról venni, és komolytalanul hozzáállni, felhívtam a gyerekek figyelmét, hogy ugyan ismerősök ellen játszunk, de itt most nem barátok, hanem ellenfelek a pályán, és tessék ennek megfelelően felmenni a pályára. A mérkőzés 2×25 percből állt.
A szokásos mágnestáblázás, majd bemelegítés után hangzott el a kezdősípszó. Lehet, hogy az öltözői beszéd túl hosszúra sikerült, vagy túl érdekfeszítő volt, ugyanis az elején páran mintha fejben bent maradtak volna a tábla előtt, ami egy nagyon korán bekapott gólt eredményezett. Ez szerencsére azonnal észhez térítette a társaságot, hiszen ezután folyamatosan javult fel a játékunk, és hamar átvettük a mérkőzés irányítását. Szerencsére nem csak irányítottuk a játékot, de helyzeteket is sikerült kialakítani, és a befejezés is sokszor jól sikerült. A pihenőre így már megnyugtató különbséggel mehettünk, még egy kihagyott büntető is belefért. A szünet során videón elemeztünk ki 1-2 olyan játékhelyzetet, amit a héten tanultunk, és a meccsen alkalmazni kellett (volna).
A második játékrész során nem változott a játék képe, továbbra is mi irányítottuk a mérkőzést, ami újabb gólokat eredményezett, azonban a védekezésünk most nem mindig volt átjátszhatatlan, ami kapott gólokat is eredményezett. A végeredményre így sem lehet panasz, hiszen a mi szempontunkból 8:3-as sikerrel zárult a mérkőzés. A játék alapvetően jó volt, továbbra is visszaköszönnek az edzésen gyakorolt játékelemek és játékhelyzet megoldások, de helyenként látszódott, hogy sok munka és gyakorlás vár még ránk a jövőben.
 
Hajrá Tesi!